Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische functies : bewijs

Hallo mensen,

Ik zit hier met een klein probleempje, namelijk het volgende :

Bewijs volgende stelling :
(sin4a-cos4a)2+4·sin2a·cos2a=1
Ik denk dat je hier gebruik moet maken van de stelling sin2a+cos2a=1 maar toch geraak ik er niet uit...
Kan iemand mij helpen?

davy h
3de graad ASO - zondag 15 oktober 2006

Antwoord

Je kunt sin4a-cos4a schrijven als (sin2a-cos2a)(sin2a+cos2a)=sin2a-cos2a
Je krijgt dan
(sin2a-cos2a)2+4sin2acos2a=
sin4a-2sin2acos2a+cos4a+4sin2acos2a=
sin4a+2sin2acos2a+cos4a=
(sin2a+cos2a)2=12=1

hk
zondag 15 oktober 2006

©2001-2025 WisFaq