To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tweedegraads functies

het volgende probleem: Y=X2-8X+M

De vraag: Voor welke waarden van M zal deze grafiek de X-as tweemaal snijden?

Ikzelf dacht D0, maar hoe nu verder?

alvast bedankt
ED

Edwin
Student hbo - donderdag 12 oktober 2006

Antwoord

Beste Edwin,

Je gedacht is goed, nu gewoon uitschrijven! In ax2+bx+c is:

D = b2-4ac dus D 0 = b2-4ac 0

Vul a,b,c in (hier zal M nog in voorkomen natuurlijk!) en los op naar M.

mvg,
Tom

td
donderdag 12 oktober 2006

©2001-2025 WisFaq