\require{AMSmath} Stelstel van 3 vergelijkingen met 3 onbekenden Ik moet volgend stelsel oplossen, maar het lukt me niet. Kan iemand me helpen? Wel weet ik wel dat dit werkt met de methode van Gauss maar spijtig genoeg hebben ik die nooit gezien in mijn middelbaar onderwijs, daarom dat ik wat vast zit. Bedankt! 2x - 5y + z = 3 3x + 2y + 11z = 0 x + 7y + 10z = -1 Lauren Student universiteit België - woensdag 11 oktober 2006 Antwoord Beste Laurent,Stelsels oplossen kan inderdaad met Gauss, maar dan ga je hier vast komen te zitten. Als je van de 2e vergelijking, de 1e aftrekt, krijg je:x + 7y - 10z = -3Maar, dat is in strijd met vergelijking 3, dus het stelsel is strijdig.mvg,Tom td woensdag 11 oktober 2006 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet volgend stelsel oplossen, maar het lukt me niet. Kan iemand me helpen? Wel weet ik wel dat dit werkt met de methode van Gauss maar spijtig genoeg hebben ik die nooit gezien in mijn middelbaar onderwijs, daarom dat ik wat vast zit. Bedankt! 2x - 5y + z = 3 3x + 2y + 11z = 0 x + 7y + 10z = -1 Lauren Student universiteit België - woensdag 11 oktober 2006
Lauren Student universiteit België - woensdag 11 oktober 2006
Beste Laurent,Stelsels oplossen kan inderdaad met Gauss, maar dan ga je hier vast komen te zitten. Als je van de 2e vergelijking, de 1e aftrekt, krijg je:x + 7y - 10z = -3Maar, dat is in strijd met vergelijking 3, dus het stelsel is strijdig.mvg,Tom td woensdag 11 oktober 2006
td woensdag 11 oktober 2006
©2001-2025 WisFaq