Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Limiet van de som van de lengten

De rechten a en c staan loodrecht op elkaar in het punt P. De rechten b en d zijn de bissectrices van de hoeken gevormd door a,c. Op a nemen we het punt A met ||AP||=1.Uit A laten we de loodlijn neer op C...

Bereken de limiet van de som van de lengten van al deze loodlijnen in de veronderstelling dat we deze constructie lang kunnen voortzetten.

Ik weet dat de uitkomst Ö2 + 1 is. Kunnen jullie mij richtlijnen geven van hoe ik het moet bekijken? Dank bij voorbaat

gio
3de graad ASO - zondag 8 oktober 2006

Antwoord

q46980img1.gif

Wat dacht je van de som van een meetkundige rij met u1=1/2Ö2 en r=1/2Ö2?

WvR
zondag 8 oktober 2006

 Re: Limiet van de som van de lengten 

©2001-2024 WisFaq