Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Substitutieregel

Dag meneer, mevrouw

Ik moet 5 oefeningen met substitutieregel maken, maar 1 oefening begrijp ik helemaal niet.
= 2x-1 / 8x3-12x2+6x-1
Hoe moet ik hieraan beginnen?
Kan u zo snel mogelijk antwoorden aub.

jeroen
3de graad ASO - maandag 2 oktober 2006

Antwoord

8x3-12x2+6x-1=(2x-1)3
Dus (2x-1)/(8x3-12x2+6x-1)=1/(2x-1)2

hk
maandag 2 oktober 2006

©2001-2024 WisFaq