To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Som van een meetkundige rij berekenen

Ik heb de volgende vraag:
Bereken de som van de eerste 50 termen van de meetkundige rij 1,-1/2, 1/4.

Ik heb de formule voor de meetkundige reeks:
sn=a.1-Cn/1-C

En ik heb al vastgesteld a=1 en C=-1/2

als ik het gewoon invul dan kom ik op +- 2/3 uit.
In het boek komen ze echter op +/- 2
Zij doen namelijk bij het uitreken ineens onder de deelstreep 1 -1/2 terwijl ik 1 - (-1/2) doe, want c =- 1/2
Doe ik het fout, of is dit de zoveelste drukfout in het boek??

danny
Student hbo - dinsdag 26 september 2006

Antwoord

Het is een drukfout. Volgens mij is het antwoord 2/3 (en niet -2/3)

hk
dinsdag 26 september 2006

 Re: Som van een meetkundige rij berekenen 

©2001-2025 WisFaq