Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 46778 

Re: Storingslid Aanzet tot oplossing

Jah okey het primiteveren is me wel bekend maar weet je waar ik meej zit er staat in het boek wel iets als de functie is: A.sin(wx) + B.cos(wx) dan is yp = C.sin(wx + phi)

Dus moet ik dit zoals jou aanpakken of d8 je dat ik hier iets meej kan?

Gr. Bob

Bob
Student hbo - dinsdag 26 september 2006

Antwoord

Beste Bob,

Het probleem is dat je hier in je rechterlid twee verschillende omegas (w) hebt, namelijk x en 3x. Ofwel doe je het dan met mijn voorstel, ofwel moet je ook het voorstel van het boek twee keer toepassen, met w=1 en w=3.

mvg,
Tom

td
dinsdag 26 september 2006

©2001-2025 WisFaq