\require{AMSmath} 2e graads functies vergelijken gegeven is de functie f(x) -- -x2-3x+1 Ik weet dat deze funte in schrijfwijze voor de top coordinaten als volgt is: f(x) -- a(x-p)2+q Vraag : bereken a als f(a)- f(-a) = -8 Hoe pak ik dit aan?? Zoiets-- a(x-p)2 +q -- a(x-p)2 =-q -- a = -q/(x-p)2 -a = q/(x-p)2 a-(-a)=8 -q/(x-p)2 - q/(x-p)2 -8 =0 ?????????? Het antwoord moet zijn a = 4/3 ??? danny Student hbo - zaterdag 16 september 2006 Antwoord Waarom doe je niet: f(a)-f(-a)=-8 -a2-3·a+1-(-(-a)2-3·-a+1)=-8 ..en dan verder uitwerken? WvR zaterdag 16 september 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
gegeven is de functie f(x) -- -x2-3x+1 Ik weet dat deze funte in schrijfwijze voor de top coordinaten als volgt is: f(x) -- a(x-p)2+q Vraag : bereken a als f(a)- f(-a) = -8 Hoe pak ik dit aan?? Zoiets-- a(x-p)2 +q -- a(x-p)2 =-q -- a = -q/(x-p)2 -a = q/(x-p)2 a-(-a)=8 -q/(x-p)2 - q/(x-p)2 -8 =0 ?????????? Het antwoord moet zijn a = 4/3 ??? danny Student hbo - zaterdag 16 september 2006
danny Student hbo - zaterdag 16 september 2006
Waarom doe je niet: f(a)-f(-a)=-8 -a2-3·a+1-(-(-a)2-3·-a+1)=-8 ..en dan verder uitwerken? WvR zaterdag 16 september 2006
WvR zaterdag 16 september 2006
©2001-2024 WisFaq