Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Grenzen bepalen poolcoordinaten

Hallo,

Voor een opgave moet ik de grenzen bepalen voor het integreren m.b.v. poolcoordinaten.
Gegeven is:
0yxÖ3
0x
en x^2+y^24

De grenzen om te differentieren naar r zijn niet zo moeilijk, namelijk er geldt dat 0r2.
Ik zit alleen met het probleem hoe ik de grenzen van de hoek uit moet rekenen. Er komt als het goed is uit:
0qp/3

Maar welke stappen hiertoe genomen worden zijn mij onduidelijk. Ik hoop dat iemand me deze stappen kan toelichten.

Alvast bedankt.

Wouter
Student universiteit - dinsdag 29 augustus 2006

Antwoord

Wouter,
Bepaal het snijpunt van y=xÖ3 met x2+y2=4,x0 .
Dit geeft:(x,y)=(1,Ö3).Nu moet het wel lukken.

kn
woensdag 30 augustus 2006

©2001-2025 WisFaq