Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Simpele integraal?

Ik zit met de volgende integraal die ik niet uitgewerkt krijg...
ò(2-2sinq)^2 dq
De eerste stappen die ik heb gedaan zijn de volgende:
=ò(2-2sinq)*(2-2sinq) dq
=ò(4-4sinq-4sinq-[2sinq]^2) dq
=ò(4-8sinq-[2sinq]^2) dq
Nu is mijn vraag, klopt het tot zo ver...en zo ja...hoe moet ik nu verder gaan?
Of is er een makkelijkere manier om deze integraal uit te werken?

Ik hoop dat iemand me kan helpen.

Alvast Bedankt!

Wouter
Student universiteit - maandag 28 augustus 2006

Antwoord

Beste Wouter,

Het klopt op een tekenfoutje na, ik gebruik even t voor de eenvoud:
(-2sin(t))2 = (-2sin(t))(-2sin(t)) = +4sin2t

Dat moet dus een plus zijn, een kwadraat is positief. De eerste twee termen zijn nu gemakkelijk te integreren en voor de laatste kan je gebruiken dat: sin2t = (1-cos(2t))/2

mvg,
Tom

td
maandag 28 augustus 2006

©2001-2025 WisFaq