Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lineaire vergelijking

stalagmiet h=215+0,7t
stalactiet h=418-1,1t

h=afstand in mm van de top tot de bodem
t=0 in januari 1980

bereken in welk jaar de ruimte tussen de toppen 9 cm is

m van
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - vrijdag 18 augustus 2006

Antwoord

In dat geval moet gelden:

418-1,1t - (215+0,7t) = 90

Uitwerken geeft:

418-1,1t - 215 - 0,7t = 90
203 - 1,8t = 90
1,8t = 113
t 62,8

Dus in het jaar 2042... in oktober...

WvR
vrijdag 18 augustus 2006

©2001-2024 WisFaq