Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren

Beste wisfaq,

Wat is ò(1+ex)/(-1+ex)dx? Kunt u mij zeggen welke stappen ik moet doorlopen om tot de oplossing te komen.

Vriendelijke groet, Jaap

Jaap
Student universiteit - zaterdag 12 augustus 2006

Antwoord

Beste Jaap,

Neem ex-1 = y Û ex = y+1 Û exdx = dy
Maar ex is y+1 dus dx = dy/(y+1), de integraal gaat dan over in:

ò(y+2)/(y(y+1)) dy = ò 2/y-1/(y+1) dy

mvg,
Tom

td
zaterdag 12 augustus 2006

©2001-2025 WisFaq