Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integralen

Hallo, ik ben bij intergralen aangekomen en heb er aardig wat opgelost maar erzijn er enkele over waar ik iets fout doe. b = p/2 a = p/4 (sin x - cos x) dx
ik kom steeds met 1/2Ö3 uit wat niet klopt.

Dan b = 2 a = 1 x^(1/5) dx

en als laatste
a = -1/2 b = 1/2 1/Ö(1-x^2)

Ik zit er steeds een plusje of minnetje naast, kan iemand deze uitwerken zodat ik kan zien waar ik fout ga?

Natali
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 9 augustus 2006

Antwoord

Beste Natalie,

Als je je uitwerkingen laat zien, dan kunnen wij tonen waar het mis gaat. Ik doe de eerste voor, de primitieve van sin(x)-cos(x) is -cos(x)-sin(x) (+C). Dan vul je de bovengrens in: -cos(p/2)-sin(p/2) = -0-1 = -1. De ondergrens: -cos(p/4)-sin(p/4) = -Ö2/2-Ö2/2 = -Ö2.

De integraal is het verschil: -1-(-Ö2) = Ö2-1.

Doe het ook zo voor de anderen, lukt dat niet: toon je berekening.

mvg,
Tom

td
woensdag 9 augustus 2006

 Re: Integralen 

©2001-2025 WisFaq