Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Samengestelde intrest

Verdeel 3700000 euro in drie delen, zodat de delen respectievelijk uitgezet tegen een rente van 4%, 5%, 6% na 1 jaar dezelfde rente opbrengen.

Plz help me

TK
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 9 augustus 2006

Antwoord

Noem de delen A, B en C.
Nu is: 1,04A=1,05B=1,06C en A+B+C=3.700.000
Nu b.v B en C in A uitdrukken en in de laatste vgl. invullen. Dat moet wel lukken.

kn
woensdag 9 augustus 2006

©2001-2024 WisFaq