\require{AMSmath} Afgeleiden van inverse functies Beste studenten, docenten Kan iemand mij eens stap voor stap een werkmethode geven hoe men dit voorbeeld uitwerkt want snap het niet zo goed. y = 3Öx = x1/3= ¦x ®x = y3 = ¦-1(y) D ¦(x)=dy/dx=1/dx/dy = Kan mij dat eens uitleggen hoe dat hier werkt? Stepha Student Hoger Onderwijs België - maandag 7 augustus 2006 Antwoord Beste Stephane, Als x = y3 dan is dx/dy = dy3/dy = 3y2. Vervolgens invullen: D(f(x)) = dy/dx = 1/(dx/dy) = 1/(3y2). Vervang nu eventueel y nog door f(x) = x1/3. mvg, Tom td maandag 7 augustus 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste studenten, docenten Kan iemand mij eens stap voor stap een werkmethode geven hoe men dit voorbeeld uitwerkt want snap het niet zo goed. y = 3Öx = x1/3= ¦x ®x = y3 = ¦-1(y) D ¦(x)=dy/dx=1/dx/dy = Kan mij dat eens uitleggen hoe dat hier werkt? Stepha Student Hoger Onderwijs België - maandag 7 augustus 2006
Stepha Student Hoger Onderwijs België - maandag 7 augustus 2006
Beste Stephane, Als x = y3 dan is dx/dy = dy3/dy = 3y2. Vervolgens invullen: D(f(x)) = dy/dx = 1/(dx/dy) = 1/(3y2). Vervang nu eventueel y nog door f(x) = x1/3. mvg, Tom td maandag 7 augustus 2006
td maandag 7 augustus 2006
©2001-2024 WisFaq