Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Particuliere oplossing

hoi, ik had even een vraagje over een P.A tijdens het herhalen van de theorie over DV's

Stel ik heb een DV gegeven ; dx/dt = t * sqrt(1-x2)

oplossing hiervoor is x= sin ( t2/2 + c)

ik vraag me nu af hoe dat ik de PA kan vinden,

bedankt, winny

winny
Student universiteit België - maandag 7 augustus 2006

Antwoord

Beste Winny,

PA? Bedoel je een particuliere oplossing? Volgens mij ben je in de war met DV'en waar je apart de homogene en dan de particuliere oplossing zoekt (de som is dan de volledige oplossing).
Hier kan je gewoon de veranderlijken scheiden:

dx/dt = tÖ(1-x2) Û dx/Ö(1-x2) = tdt

Integreer nu beide leden en los op naar x.

mvg,
Tom

td
maandag 7 augustus 2006

©2001-2024 WisFaq