Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wortelvormen in afgeleiden

Ik heb problemen met de afgeleiden nemen van
y=Ö((1+x)¸(1-x))heb uren aan deze oefening gezeten en krijg em maar niet opgelost.

oplossing: 1¸(Ö(1-x2)´(1-x))

stuart
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 4 augustus 2006

Antwoord

Stuart,
Het gaat het handigst als volgt:lny=1/2ln(1+x)-1/2ln(1-x).Differentiëren naar x geeft:(dy/dx)/y=1/2(1/(1+x)+1/(1-x))=1/(1-x)2,dus dy/dx= y/(1-x)2=....

kn
vrijdag 4 augustus 2006

©2001-2024 WisFaq