Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Reiskoffers

Het gewicht van een reiskoffer bij mannen is normaal verdeeld met een gemiddelde van 16 kg en een standaardafwijking van 2,5 kg. Bij vrouwen is dit ook normaal verdeeld, maar met een gemiddelde van 18 kg en een standaardafwijking van 1,5 kg.
Michiel en Amber gaan op reis en elkeen pakt zijn/haar eigen koffer in.
In totaal mogen ze 40 kg meenemen in het vliegtuig. Wat is de kans dat ze deze grens overschrijden (uitgaande van de veronderstelling dat het gewicht van beide koffers onafhankelijk is)?

Evi
3de graad ASO - zondag 9 juli 2006

Antwoord

msom=16 + 18 = 34 kg

ssom=Ö(2,52+1,52) kg

Bereken nu P(X 40)

wl
maandag 10 juli 2006

©2001-2024 WisFaq