Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integralen

Hey

Voor mijn studie moet ik zelfstandig mijn wiskunde bijspijkeren. Dit lukt tot nu toe wel. Alleen heb ik een vraag over Integralen. (op de havo heb ik zelf geen intgralen gehad). In de vragen database wordt ik niet echt wijzer.
Mijn vraag is welke stappen je moet nemen om een integraal te berekenen. bijvoorbeeld: (2x+x3+1)dx en dan bovenste getal bij het integraal 2 en onderste 0.

Ik zou het fijn vinden als iemand mij hieruit kan helpen

met vriendelijke groet,

IR

IR
Student hbo - donderdag 6 juli 2006

Antwoord

Bepaal een primitieve van 2x+x3+1. (In je boek staat vast wel wat een primitieve is.)
Vul dan x=2 in die primitieve in, en ook x=0. Trek deze twee van elkaar af en klaar is kees.
In dit geval:
0ò2(2x+x3+1)dx=[x2+1/4x4+x]02=(4+4+2)-(0+0+0)=10

hk
donderdag 6 juli 2006

 Re: Integralen 

©2001-2025 WisFaq