Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sommeren

Beste mevr/mr,
Ik moet kunnen aantonen dat åi=1®n voor (2i-1) gelijk is aan n2. Hoe doe ik dit?

Maarten

Maarte
Student universiteit - dinsdag 27 juni 2006

Antwoord

Beste Maarten,

Voor een rekenkundige rij wordt de som van de eerste n elementen gegeven door: n*(t(1)+t(n))/2 waarbij n het aantal elementen is, t(1) het eerste en t(n) het laatste element. Als je dit voor jouw voorbeeld toepast krijg je: n*(1+2n-1)/2 = n*2n/2 = n2

mvg,
Tom

td
donderdag 29 juni 2006

©2001-2025 WisFaq