Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe moet ik deze DV verder afmaken?

Voor mijn tentamen moet ik de volgende DV inleveren:
y''(x)+4y(x)=0
Het eerste gedeelte van deze DV heb ik als volgt uitgewerkt:l^2+4=0
l=2i Úl=-2i
y(x)=A cos(2x)+ B sin(2x)

Nu komt de particuliere oplossing en deze zie (weet) ik niet. Hoe verder?

Hans
Student hbo - zaterdag 24 juni 2006

Antwoord

Beste Hans,

Je DV is homogeen, dus is er ook alleen een homogene oplossing! Als je rechterlid verschillend van 0 was, dan moest je nu nog op zoek gaan naar een particuliere oplossing.

mvg,
Tom

td
zaterdag 24 juni 2006

©2001-2025 WisFaq