Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verloop van een functie

kan iemand mij de uitwerking van volgende functie bezorgen (nulpunten, domein, snijpunt met yas, asymptoten extrema, stijgen en dalen, buigpunten raaklijnen grafiek)

f(x)=sinx+cosx in het interval [0,2pi]

nodig voor mijn examen

bedankt

marita
3de graad ASO - maandag 12 juni 2006

Antwoord

Beste Marita,

Hele uitwerkingen geven doen we hier niet, daar leer je ook niet veel van. We willen je wel verder helpen als je vast zit.
Om je op weg te helpen, een zetje voor de nulpunten.

f(x) = 0 Û sin(x) + cos(x) = 0 Û cos(x) = -sin(x) Û cos(x) = sin(-x).

Bovendien: sin(a) = cos(p/2-a)

Probeer zelf de rest en als je er niet geraakt helpen we verder, toon dan wel je werk alvast.

mvg,
Tom

td
dinsdag 13 juni 2006

©2001-2025 WisFaq