Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 12609 

Re: Online controleren primitiveren

Hallo,
Ik heb ook af en toe een functie waarvan ik niet weet hoe ik deze moet primitiveren. Dus nu wilde ik dat programmaatje gebruiken maar hij doet het niet. Ligt dat aan mijn computer of is het verlopen?
Mijn vraag ging vooral over delen en wortels. Hoe primitiveer je dat?
vb.: f(x)= (4x+5) / (xÖx)
g(x)= ((1/3)x^3) - 4x + a
Mijn tweede vraag. Ik moet telkens de inhoud van een bolsegement berekenen.
vb. De circel x2+y2 = r2. Het vlak V gaat door A((1/3)r, 0). druk de inhouden uit.

majet
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 10 juni 2006

Antwoord

Ik zie 't probleem niet:
f(x) = help
f(x) = help
...en die andere vraag had je al gesteld. Bij de eerste functie moet je eerst 'wegdelen'. De tweede functie lijkt me nogal elementair...

Zie ook Integreren

WvR
zaterdag 10 juni 2006

©2001-2025 WisFaq