Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansverdeling

Hoi, graag had ik hulp gehad bij het oplossen van dit vraagstuk:

Tim doet mee aan een quiz. Bij de eerste ronde moet hij zes vierkeuzevragen beantwoorden. Alle vragen zijn zo opgesteld dat hij telkens moet gokken. Per goed antwoord krijgt hij 15 euro.

Bereken:
  1. de kans op vier juiste antwoorden;
  2. de kans dat Tim in de eerste ronde 30 euro wint;
  3. het gemiddeld bedrag dat tijdens de eerste ronde wordt gewonnen;
  4. waarom is dit een binomiale verdeling?
heel erg bedankt!

Groetjes

Roger
3de graad ASO - donderdag 8 juni 2006

Antwoord

Hoe was 't ook alweer? Je moet altijd eerst de vraag helemaal lezen voordat je antwoord geeft. Dus ik begin met vraag 4. Met X:aantal vragen goed is dit een kansverdeling waarbij er sprake is van een herhaald Bernoulli-experiment met 'terugleggen' dus en waarbij de 'volgorde' niet van belang is, dus binomiaal.

Zo dat hebben we vast...

1.
X~Binomiaal
p=1/4
n=6
Gevraagd P(X=4)
2.
30 euro dat zijn dan twee vragen goed.....
Zie 1.

3.
Gemiddeld bedrag=verwachtingswaarde van het aantal vragen goed maal 15 euro
En dat is dan n·p·15=6·1/4·15

Nou dat was toch niet al te ingewikkeld lijkt me...

Zie ook 3. Kansverdelingen

WvR
donderdag 8 juni 2006

©2001-2024 WisFaq