Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossingen bepalen van uitdrukkingen als sin(x)=1

Hallo,

Ik stel deze vragen omdat ik veel moeite heb met wiskunde, wat erg vervelend is aangezien ik een informatietechnische opleiding volg.

Ik krijg bijvoorbeel de opgave:
Bepaal alle oplossingen x=[0, 2p] die voldoen aan sin(x) = 1/2Ö2.

Hoe pak ik een dergelijke som aan, want ik snap bijzonder weinig van het werken met dit soort sommen.

Hetzelfde geld voor een som als:
Geef de exacte uitkomst van sin(x), tan(x) en cos(2x) als gegeven is cos(x)=1/2 en x in het 4de kwadrant.

Ik kom er echt niet uit en ik hoop dat u een duidelijk antwoord voor mij kan formuleren.

Mvgr

Sebas
Student hbo - donderdag 8 juni 2006

Antwoord

Voor dit soort opgaven ken je best de waarden van de goniometrische functies voor enkele 'belangrijke' hoeken, zoals 0°,30°,45°,60°,90° (of in radialen). Voor 0°,90°,180°,270° volstaat het dat je je de goniometrische eenheidscirkel kan inbeelden, je moet dan natuurlijk wel weten waar je sin(x), cos(x), tan(x) afleest.

Wat meer informatie daarover vind je hier: Sinus, cosinus en tangens.
Voor de standaardhoeken, kijk hier: Vaste waarden van sinus, cosinus en tangens.

Je leert ook zeker van uitgewerkte voorbeelden, wisfaq staat er vol van:

Je vraag is nogal algemeen en dat ene voorbeeldje moet met deze links zeker lukken. Probeer wat te lezen, te begrijpen en dan oefeningen te maken. Lukt dat niet, dan kan je reageren en laten zien wat er precies misloopt.

Een overzicht waar je zeker wat aan hebt kan je hier vinden:
6. Goniometrische vergelijkingen oplossen

Succes ermee!

mvg,
Tom

td
donderdag 8 juni 2006

©2001-2024 WisFaq