Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansverdeling

Hallo zouden julllie mij kunnen helpen met dit vraagstukje waar ik echt niet aan uit kan?

Een vliegtuig heeft 116 zitplaatsen. De ondervinding leert dat gemiddeld 2,5% van de passagiers niet opdaagt voor de geboekte vlucht. Indien nu de maatschappij 120 tickets verkocht voor een vlucht met dit vliegtuig, bereken dan de kans dat er:

1. meer dan 116 passagiers komen opdagen?
2. lege zitplaatsen zijn?

Zo staat de opgave in mijn boek.

Ik zou jullie enorm dankbaar zijn moesten jullie mij hiermee kunnen helpen.

Groetjes

Roger
3de graad ASO - donderdag 8 juni 2006

Antwoord

1.
Binomiale verdeling!
X: aantal passagiers dat komt opdagen
p=0,975
n=120
Gevraagd P(X$>$116)

2.
Binomiale verdeling!
X: aantal passagiers dat komt opdagen
p=0,975
n=120
Gevraagd P(X$\leq$119)

WvR
donderdag 8 juni 2006

©2001-2024 WisFaq