Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Basis limieten

Ik heb de vragen omtrent limieten allemaal al wel bekeken, maar de pure basis heb ik nog niet meer denk ik.
Als je nu een oefening krijgt als deze:
lim x$\to$-3 (x3 + x2 -x +1) =
is mijn veronderstelling dan juist dat ik gewoon x vervang door -3 in deze oefening?

En wat moet ik met:
'In welke punten heeft volgende functie een oneigelijke limiet ? 7x/(x2 -2x +4) ?

Bedankt

Lode
3de graad ASO - maandag 5 juni 2006

Antwoord

Beste Lode,

Je eerste vermoeden is juist, gewoon invullen!

Oneigenlijke limieten zijn limieten waar we werken met ±$\infty$. Hetzij het zoeken van limieten waarbij we x naar ±$\infty$ laten gaan, of limieten waarbij we x naar een reëel getal laten gaan en dan ±$\infty$ als resultaat vinden.

Wanneer zou een breuk naar oneindig kunnen gaan?

mvg,
Tom

td
maandag 5 juni 2006

Re: Basis limieten

©2001-2024 WisFaq