Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inhoud van zwembad

Doorsnee 390 en hoogte 90 cm. Hoeveel liter water kan erin?

petra
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 27 mei 2006

Antwoord

Het zwembad heeft de vorm van een cilinder toch? Dus zou Hoe bereken je de inhoud van een cilinder? je verder moeten helpen. Bedenk dat de straal r de helft is van de diameter d. Zou het dan lukken?

Inh=p·1852·90=... cm3
1 liter = 1 dm3 = 1000 cm3

Moet kunnen...

WvR
zaterdag 27 mei 2006

©2001-2024 WisFaq