\require{AMSmath} Geraak er niet aan uit ik zou graag deze intgraal bereken, maar bekom steeds ander oplossingen kunnen jullie mij soms op weg helpen en zeggen welke de oplossing is.hier komt mijn te berekenen integraal.int(4x+1)*(e^(2x))dxik zou dit dan oplosson met substitutie:stel t=2x dan is dt=2dx en dan is dx=dt/2Þò (4x+1)*(e^t) dt/2=1/2 ò (4x+1) *(e^t)=1/2 (4x2/2 +x) *(e^t) +c=1/2 (2x2+x) *(e^t) +c=1/2 x(x+1) * e^(2x) +cdit is 1 oplossing;de andere oplossing is :(2x-1/2)*e^(2x) +cof nog een andere1/2e^(2x)*(4x-1)+calvast bedankt bart Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 27 mei 2006 Antwoord Bart,ò(4x+1)e^(2x)dx=1/2ò(4x+1)de^(2x)=1/2(4x+1)e^(2x)-1/2¥e^(2x)d(4x+1)en de laatste integraal is gelijk aan 2òe^(2x)dx.Nu jij weer. kn zaterdag 27 mei 2006 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
ik zou graag deze intgraal bereken, maar bekom steeds ander oplossingen kunnen jullie mij soms op weg helpen en zeggen welke de oplossing is.hier komt mijn te berekenen integraal.int(4x+1)*(e^(2x))dxik zou dit dan oplosson met substitutie:stel t=2x dan is dt=2dx en dan is dx=dt/2Þò (4x+1)*(e^t) dt/2=1/2 ò (4x+1) *(e^t)=1/2 (4x2/2 +x) *(e^t) +c=1/2 (2x2+x) *(e^t) +c=1/2 x(x+1) * e^(2x) +cdit is 1 oplossing;de andere oplossing is :(2x-1/2)*e^(2x) +cof nog een andere1/2e^(2x)*(4x-1)+calvast bedankt bart Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 27 mei 2006
bart Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 27 mei 2006
Bart,ò(4x+1)e^(2x)dx=1/2ò(4x+1)de^(2x)=1/2(4x+1)e^(2x)-1/2¥e^(2x)d(4x+1)en de laatste integraal is gelijk aan 2òe^(2x)dx.Nu jij weer. kn zaterdag 27 mei 2006
kn zaterdag 27 mei 2006
©2001-2025 WisFaq