Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekenen van covariantie en Correlatie

Studenten spenderen maandelijks geld aan studieboeken én aan ontspanning. We veronderstellen dat de maandelijkse uitgaven aan studieboeken de (x-waarde) in 1999 gemiddeld 2000 BEF bedroegen met een standaardafwijking van 25 BEF. Voor de uitgaven aan ontspanning ( de Y- waarden) washet gemiddelde 800 Bef ende standaardafwijking 50 BEF. Verder weten we dat cov (x,y) = - 450 BEF2

Gevraagd:

a. Bereken het gemiddelde en de standaardafwijking van het bedrag (in BEF)dat meer wordt uitgegeven aan studieboeken dan aan ontspanning.

b. Bereken de covariante tussen de uitgaven aan studieboeken en deze meeruitgaven.

c. Veronderstel nu verder dat de student maandelijks een bepaald bedrag ( w - waarden)beschikbaar heeft en dat cov(x,w)=2 en cov(y,w)=1,5. bereken de covariantie tussen de meeruitgaven en het beschikbare bedrag

vraag a en b heb ik kunnen oplossen maar c heb ik geen benul hoe er aan te beginnen, welke techniek moet ik hier toepassen kan je mij even helpen. Met bijzondere dank


claes
Student Hoger Onderwijs België - zondag 21 mei 2006

Antwoord

Cleas,
c.cov(x-y,w)=cov(x,w)-cov(y,w)+E(x)E(w)-E(y)E(w).
Cucces.

kn
maandag 22 mei 2006

©2001-2024 WisFaq