\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 45457 Re: Moeilijke onbepaalde integraal berekenen Heb dit gedaan en bekom nu de integraal van- sqrt(y)/(y-1)2 maar hoe kan dat nu gesplitst worden, met die sqrt(y) erbij? Vannes 3de graad ASO - vrijdag 19 mei 2006 Antwoord Beste Diana,Volgens mij hoort er geen vierkantswortel meer te zijn.Uit (x+1)/x = y2 volgt x = 1/(y2-1) en dus dx = -2y/(y2-1)2 dy.Dan gaat de integraal over in: $\int{}$-2y2/(y2-1)2 dyVerder is y²-1 = (y-1)(y+1) voor de ontbinding van de noemer.mvg,Tom td vrijdag 19 mei 2006 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Heb dit gedaan en bekom nu de integraal van- sqrt(y)/(y-1)2 maar hoe kan dat nu gesplitst worden, met die sqrt(y) erbij? Vannes 3de graad ASO - vrijdag 19 mei 2006
Vannes 3de graad ASO - vrijdag 19 mei 2006
Beste Diana,Volgens mij hoort er geen vierkantswortel meer te zijn.Uit (x+1)/x = y2 volgt x = 1/(y2-1) en dus dx = -2y/(y2-1)2 dy.Dan gaat de integraal over in: $\int{}$-2y2/(y2-1)2 dyVerder is y²-1 = (y-1)(y+1) voor de ontbinding van de noemer.mvg,Tom td vrijdag 19 mei 2006
td vrijdag 19 mei 2006
©2001-2025 WisFaq