Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 45426 

Re: Re: Re: Meetkundige toepassing integralen

dus om snijpunt te zoeken moet je vergelijkingen van die kromme's aan elkaar gelijkstellen.
ik kom dan x=-1 en x=-4 uit
maar hoe kom je dan aan y alvast bedankt

robert
3de graad ASO - donderdag 18 mei 2006

Antwoord

Beste Robert,

Je hebt wellicht een uitdrukking voor y2 in de andere vergelijking gestoken. Normaalgezien zou je x = 1 moeten vinden, en niet -1. Die x = -4 zal geen snijpunt zijn omdat de cirkel en de parabool daar niet bestaan. Immers, uit y2 = 3x volgt dat 3x altijd postief moet zijn, want y2 is steeds positief.

Het gezochte snijpunt ligt dus op x = 1, symmetrisch ten opzichte van de x-as vind je dan twee snijpunten. De y-coördinaten vind je dan eenvoudig door deze x-waarde in één van beide vergelijkingen te steken en op te lossen naar y. Dat geeft Ö3 boven de x-as en -Ö3 onder de x-as.

mvg,
Tom

td
donderdag 18 mei 2006

©2001-2025 WisFaq