\require{AMSmath} Substitutiemethode Hallo ik ben bezig met deze functie te integreren: x3dx/3Ö(x2+3) als antwoord krijg ik (3/10)3Ö(x2+3)2(x2-12)+c dit blijkt niet goed te zijn...kan iemand dit narekenen en mij vertellen waar de fout zit... mvg, Richard Richar Student hbo - woensdag 17 mei 2006 Antwoord Beste Richard, Het antwoord lijkt er enigszins op maar is inderdaad niet correct. De substitutie die tot het goede antwoord zou moeten leiden: x2+3 = y3 Û x2 = y3-3 Û xdx = 3/2y2 dy Hierdoor gaat de integraal over in: 3/2 ò(y3-3)y dy Kan je verder? mvg, Tom td woensdag 17 mei 2006 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo ik ben bezig met deze functie te integreren: x3dx/3Ö(x2+3) als antwoord krijg ik (3/10)3Ö(x2+3)2(x2-12)+c dit blijkt niet goed te zijn...kan iemand dit narekenen en mij vertellen waar de fout zit... mvg, Richard Richar Student hbo - woensdag 17 mei 2006
Richar Student hbo - woensdag 17 mei 2006
Beste Richard, Het antwoord lijkt er enigszins op maar is inderdaad niet correct. De substitutie die tot het goede antwoord zou moeten leiden: x2+3 = y3 Û x2 = y3-3 Û xdx = 3/2y2 dy Hierdoor gaat de integraal over in: 3/2 ò(y3-3)y dy Kan je verder? mvg, Tom td woensdag 17 mei 2006
td woensdag 17 mei 2006
©2001-2025 WisFaq