Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 42924 

Re: Formule van stirling

Geachte,
Howel Annette het waarschijnlijk wel begrijpt, ben ik nog steeds bij deze som het spoor bijster. Deze som komt uit voorbeeld van het arts-toelatingsexamen, waar ik juli ook aan mee ga doen. Het lukt mij ,nog, niet om de volgende stappen te zetten. kunt u mij helpen het te gaan begrijpen?

MVG
Jan-willem

jan wi
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 16 mei 2006

Antwoord

Jan Willem,
Ik ga er van uit dat de eigenschappen van logaritmen bekend zijn.Nu is
log(100!/50!)=log100!-log50!.Dus gewoon invullen en het verschil nemen.
Hint:Zo is b.v.100log100=2*50log100=50log1002.
Succes.

kn
maandag 22 mei 2006

©2001-2025 WisFaq