Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Meetkundige toepassing integralen

Bereken de inhoud van het lichaam dat ontstaat door het deel van het vlak begrensd door de krommen met als vergelijking x2+y2=4 en y2=3x te laten wentelen rond de x-as.
kunnen jullie mij zeggen hoe ik hieraan moet beginnen en ook wat uitleg als je een stap doet.
Alvast bedankt

robert
3de graad ASO - donderdag 11 mei 2006

Antwoord

Beste Roberto,

De eerste kromme is een cirkel met middelpunt O en straal 2, de tweede kromme een parabool met top in O. Bepaal het snijpunt om te weten van waar tot waar je welke kromme moet beschouwen. Een tekening (of laat het plotten) helpt je bij het inzicht verkrijgen in de oefeningen.

Om het omwentelingsvolume van de kromme y = f(x) te krijgen, tussen welbepaalde grenzen, gebruik je de volgende formule: pòf(x)2 dx

Het is in elk geval niet de bedoeling dat ik je elke stap laat zien, jij moet het zelf proberen en wij helpen verder als je vastzit

mvg,
Tom

td
donderdag 11 mei 2006

 Re: Meetkundige toepassing integralen 

©2001-2024 WisFaq