Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Substitutiemethode

Ik ben bezig met de substitutiemethode en ik kom niet uit een vraag:
òx3(x2+1)4dx

kan iemand mij deze uitleggen...want ik kan hem niet omzetten naar ...dt

Richar
Student hbo - zondag 7 mei 2006

Antwoord

Beste Richard,

Je zou graag hebben dat die uitdrukking tussen haakjes gelijk zou zijn aan de nieuwe variabele, deze wordt immers nog tot de 4e macht gedaan. Als je stelt: x2+1 = t, dan volgt x2 = t-1 en dx2 = dt. Je kan dan x3dx nog opsplitsen in x2dx2/2.

Kan je het zo afmaken?

mvg,
Tom

td
zondag 7 mei 2006

 Re: Substitutiemethode 

©2001-2025 WisFaq