Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren van een derdemachtswortel

Ik heb zitten zoeken hoe je deze integraal moet berekenen maar ik zit vast. Kunnen julie vertellen welke methode ik moet gebruiken om deze integraal op te lossen?

3Ö(2x+1)/(3x-2)

(Zowel de teller als de noemer vallen onder de breuk)
Alvast bedankt!

Thomas
3de graad ASO - vrijdag 5 mei 2006

Antwoord

Thomas,
Stel 3Ö(2x+1)/(3x-2)=t. Hieruit volgt dat x=2/3+(7/3)/(3t3-2),zodat
dx=-(21t2)/(3t3-2)2dt.Verder moet het wel lukken.
Groetend,

kn
zaterdag 6 mei 2006

©2001-2025 WisFaq