Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Volumeberekening van een ellipsoïde

ik vroeg me af hoe je kan aantonen mbv de formule x2/a2 + y2/b2 = 1 dat het volume van een ellipsoïde gelijk is aan (4/3)·p·a·b2

groetjes eveline

evelin
3de graad ASO - woensdag 3 mei 2006

Antwoord

Beste Eveline,

Ken je de formule voor een omwentelingsvolume? Als je y = f(x) rond de x-as laat wentelen, dan is het volume V = pòy2dx, tussen de juiste grenzen.

Je kan je ellips makkelijk oplossen naar y2 en dan bovenstaande formule gebruiken, je integreert van -a tot a natuurlijk want dat zijn de snijpunten met de x-as.

mvg,
Tom

td
woensdag 3 mei 2006

©2001-2024 WisFaq