\require{AMSmath} Primitiveren cosinus hoe kan je de primitiven krijgen van cos3(x). op de formule kaart krijg je dat het antwoord moet zijn : sin(x)- 1/3 sin3(x) maar hoe kom je daarbij. we weten dat de primitive van cos(x) is sin(x) maar voor de rest komen we er niet op uit. Sander Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 1 mei 2006 Antwoord Je weet dat sin2x+cos2x=1, dus geldt dat cos2x=1-sin2x als we nu kijken naar jouw probleem: òcos3x.dx kunnen we dit dus schrijven als òcosx.(cos2x)dx = òcosx(1-sin2x).dx = ò1-sin2xd(sinx) en de primitieve hiervan is sinx - 1/3sin3x groeten, martijn mg maandag 1 mei 2006 Re: Primitiveren cosinus ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe kan je de primitiven krijgen van cos3(x). op de formule kaart krijg je dat het antwoord moet zijn : sin(x)- 1/3 sin3(x) maar hoe kom je daarbij. we weten dat de primitive van cos(x) is sin(x) maar voor de rest komen we er niet op uit. Sander Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 1 mei 2006
Sander Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 1 mei 2006
Je weet dat sin2x+cos2x=1, dus geldt dat cos2x=1-sin2x als we nu kijken naar jouw probleem: òcos3x.dx kunnen we dit dus schrijven als òcosx.(cos2x)dx = òcosx(1-sin2x).dx = ò1-sin2xd(sinx) en de primitieve hiervan is sinx - 1/3sin3x groeten, martijn mg maandag 1 mei 2006
mg maandag 1 mei 2006
©2001-2025 WisFaq