Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

300 keer gooien met 2 dobbelstenen,hoe vaak heb je gelijke ogen

Ik gooi 300 keer met twee dobbelstenen. Hoe vaak verwacht je dat ik gelijke ogen gooi?

kim va
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 27 april 2006

Antwoord

Kim.
Noem succes=een worp geeft gelijke ogen.
Zij X(k)=1 als kde worp een succes geeft en X(k)=0 bij geen succes.Dan is
P(X(k)=1)=1/6 en E(X(k))=1/6.Zij X=X(1)+....+X(n) met n=aantal worpen.Dan is
E(X)=n/6.
Groetend,

kn
donderdag 27 april 2006

©2001-2024 WisFaq