Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen vergelijking naar x

Hallo,
Ik heb deze vergelijking: x=e^(-5*(1-x))
Als ik de ln neem krijg ik: lnx= -5*(1-x)
Dan krijg ik: lnx - 5x + 5 =0 ..maar dan? Hoe ga ik verder om x te bepalen?
groetjes

Caro
Student hbo - donderdag 27 april 2006

Antwoord

Caro,teken de grafiek van y=lnx en y=5x-5.Wat zie je?

kn
donderdag 27 april 2006

©2001-2024 WisFaq