Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking oplossen

Hallo, ik moet volgende vgl oplossen, maar weet eig. niet echt hoe eraan te beginnen. Hopelijk kunnen jullie mij een beetje opweg helpen ?! Alvast bedankt !

x= Bg ( 9/Ö(82)) + Bgcosec(Ö(41)/4)

Lynn

lynn
3de graad ASO - dinsdag 25 april 2006

Antwoord

Beste Lynn,

Er valt geen vergelijking op te lossen, x is al exact gegeven. Wat je waarschijnlijk nog wil is het rechterlid verder vereenvoudigen. Ik denk niet dat je het antwoord sterk kan vereenvoudigen tot een 'gewone hoek', maar je kan het wel binnen één Bgtan krijgen bijvoorbeeld.

Neem van beide leden de tangens, pas op de het rechterlid te som-formule toe voor de tangens en vereenvoudig volgens:
tan(bgtan(x)) = x en tan(csc(x)) = 1/Ö(x2-1).

Neem tenslotte terug de boogtangens van beide leden om x af te zonderen.

mvg,
Tom

td
donderdag 27 april 2006

©2001-2024 WisFaq