Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Limieten met sinus

Wie kan me vertellen hoe ik de volgende 2 opgaven aan moet pakken?

a)
lim (sin$\pi$x + sin2$\pi$x)/tanx
x$\to$0

b)
lim ($\sqrt{ }$(3-sin2x)) - ($\sqrt{ }$(3 + sin2x))/ x
x$\to$0

Tanja
Student hbo - zondag 23 april 2006

Antwoord

Hallo Tanja


Gebruik de regel van de l'Hôpital.

Als
limx$\to$af(x)/g(x) = 0/0
dan
limx$\to$af(x)/g(x) = limx$\to$aDf(x)/Dg(x)

Voor oef.a bekom je dan 3$\pi$,
voor oef.b bekom je -1/3.2$\sqrt{ }$3

LL
maandag 24 april 2006

©2001-2024 WisFaq