Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Op verschillende manieren primitiveren

hallo, jullie hebben me de vorige keer heel erg geholpen met gonio, ik snapte het hele proefwerk , bedankt!!! (trouwens heel fijn dat er zo snel een reactie volgde)

zouden jullie me weer zo kunnen helpen? Alvast super bedankt!!!

ik ben namelijk wiskunde aan het maken en in het boek staat dat je moet primitiveren met de integratieconstante 0 op de volgende manier:

f(x) = Ö(4x-1) = (4x-1)^(1/2)
F(x) = a(4x-1)^(1,5) = au^(1,5) met u=4x-1
F' (x)= dF/du · du/dx = = 6aÖ(4x-1)
dus 6a=1 dus
F(x)=(1/6)(4x-1)^(1.5)

dit snap ik wel alleen ik heb eerder geleerd om volgens de volgende formule te primitiveren:

f(x)=ax^n geeft F(x)=(a/(n+1))·x^(n+1)

ik snap niet waarom ze het nu dan niet volgens deze standaard formule aanpakken.

groetjes anne

anne
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 21 april 2006

Antwoord

Omdat f(x)=Ö(4x-1) niet is te schrijven in de vorm a.x^n.

hk
vrijdag 21 april 2006

©2001-2025 WisFaq