Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functie met meerdere variabelen

hallo

opgave: z=ln-1(x2+y2-3) zoek domein en beeld
de oplossing is dom f={(x,y}|x2+y2-30} en x2+y2¹4}
ik veronderstel dat z= ln(1/(x2+y2-3))
de eerste voorwaarde snap ik maar de tweede x2+y2¹4 sanp ik niet waarom is dit zo? ln 1 is toch gewoon 0.

groetjes dominique

domini
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 13 april 2006

Antwoord

z=1/ln(x2+y2-3) en als x2+y2=4 dan staat er 1/ln(1) en ln(1)=0 dus...

WvR
donderdag 13 april 2006

©2001-2025 WisFaq