Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Partieel integreren

De volgende vraag moet ik oplossen d.m.v partieel integreren.
maar ik kom er niet uit. Er moet namelijk in twee stappen ge-integreerd worden maar na de eerste stap weet ik het niet meer. Kunnen jullie me helpen met het volgende:
INTERGRAAL van 0 naar 1/2: van de functie: arccosdx.

Kennet
Student universiteit - vrijdag 27 september 2002

Antwoord

Hoi,

Eerst doe je een gonio-substitutie:
x=cos(t) met 0tp
x=0 ® t=p/2
x=1/2 ® t=p/3

We hebben dan:
int(0..1/2, bgcos(x)dx)
int(p/2..p/3, t.d(cos(t)))=
delta(p/2..p/3, t.cos(t))-int(p/2..p/3, cos(t)dt)=...

Groetjes,

Johan

andros
vrijdag 27 september 2002

©2001-2024 WisFaq