Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 44655 

Re: Re: Oppervlakte driehoek uitdrukken in oppervlakte andere driehoek

Ik ben er volgens mij bijna uit. Ik heb alleen nu steeds nog aangenomen dat de punten P, Q en R snijpunten zijn. Ik ben begonnen om dit aan te tonen maar kom hier niet uit. Kan ik nog een beetje hulp krijgen om op weg te komen??

Nienke
Student hbo - zondag 2 april 2006

Antwoord

dag Nienke,

BK = KH
BQ = QR
dus HR//KQ

AP = PQ
AH = HK
dus HP//KQ

Maar dat betekent dat H, P en R op een lijn liggen.
Kun je het nu afmaken?
succes,

Anneke
maandag 3 april 2006

©2001-2024 WisFaq