\require{AMSmath} Meetkundigerij ik zit met een vraag kunnen jullie mij helpen t6 = 1 en r = 1/3 hoe bereken in t1 en S30 en de som S van de oneindige doorlopende rij ? alvast bedankt mvg rens rens Student hbo - donderdag 30 maart 2006 Antwoord Beste Rens, Voor een meetkundige rij met rede r geldt: t(n) = t(1).rn-1. Als je in deze formule n = 6 neemt is de enige onbekende nog t(1), die kan je dus vinden. De formule voor de n-de partiële som s(n) is: s(n) = t(1)(1-qn)/(1-q). Deze kan je gebruiken om s(30) te vinden. Als je ten slotte in de formule voor s(n), n naar oneindig laat gaan dan krijg je: s = t(1)/(1-q) Hierin is s de totale som (van de reeks). mvg, Tom td donderdag 30 maart 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ik zit met een vraag kunnen jullie mij helpen t6 = 1 en r = 1/3 hoe bereken in t1 en S30 en de som S van de oneindige doorlopende rij ? alvast bedankt mvg rens rens Student hbo - donderdag 30 maart 2006
rens Student hbo - donderdag 30 maart 2006
Beste Rens, Voor een meetkundige rij met rede r geldt: t(n) = t(1).rn-1. Als je in deze formule n = 6 neemt is de enige onbekende nog t(1), die kan je dus vinden. De formule voor de n-de partiële som s(n) is: s(n) = t(1)(1-qn)/(1-q). Deze kan je gebruiken om s(30) te vinden. Als je ten slotte in de formule voor s(n), n naar oneindig laat gaan dan krijg je: s = t(1)/(1-q) Hierin is s de totale som (van de reeks). mvg, Tom td donderdag 30 maart 2006
td donderdag 30 maart 2006
©2001-2024 WisFaq