Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gulden vergelijking

Ik ben druk bezig met een werkstuk over de gulden snede, met zit met een klein probleempje. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Als 'gulden vergelijking' (= de vergelijking die de gulden snede uitdrukt) bekom ik verschillende vergelijkingen. Namelijk:
(1+5)/2 en (-1+5)/2

Deze zijn afgeleid uit de vergelijkingen x2 + x – 1 = 0 en x2 - x – 1 = 0 !!!

Ik snap niet waarom er 2 vergelijkingen zijn, de gulden snede is toch maar 1 verhouding, geen 2 !!! Of is een van de twee misschien alleen een typfout?

IK hoop dat jullie me kunnen helpen

Inge
2de graad ASO - woensdag 25 september 2002

Antwoord

Volgens mij is er één vergelijking die hoort bij de Gulden Snede. Dit is de vergelijking x2-x-1=0. Deze vergelijking heeft weliswaar 2 oplossingen, maar daarvan is er één negatief. Meer info op Verschil tussen Phi en phi?

WvR
woensdag 25 september 2002

©2001-2024 WisFaq