\require{AMSmath} Stelsels, bespreken ik heb de oplossing van deze oefening maar ik begrijp de laatste stap niet. Zou u mij even de laatste stap kunnen uitleggen? opgave: 1 2m 5 3 4m-1 6 oplossing: 1 2m 5 0 1 (-9)/(-2m-1) om hieraan te komen is alles duidelijk maar de volgende stap, om aan de oplossing te komen, kan ik niet: opls: m is niet -1/2 : V=((5-8m)/(2m+1), (9)/(2m+1)) m = -1/2 : V = bestaat niet albex 3de graad ASO - maandag 20 maart 2006 Antwoord Hallo In je oplossing zit je eigenlijk al een stap te ver. Je hebt gedeeld door -2m-1 zonder te stellen dat deze factor verschillend is van nul. De gegeven matrix kun je met rij-operaties omvormen tot : (Dit is jouw oplossing vóór het delen door -2m-1.) 1) Als m ¹ -1/2 is ook -2m-1 ¹ 0 en kun je de matrix door verdere rij-operaties omvormen tot : en verder tot : Hieruit volgt dan de oplossingverzameling V = {5-8m/2m+1,9/2m+1} 2) Als m = -1/2 is -2m-1 = 0 en bekom je : en dit levert een valse vergelijking op (0.x + 0.y = -9). Hiervoor bestaat er geen oplossing en dus V = Æ LL maandag 20 maart 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ik heb de oplossing van deze oefening maar ik begrijp de laatste stap niet. Zou u mij even de laatste stap kunnen uitleggen? opgave: 1 2m 5 3 4m-1 6 oplossing: 1 2m 5 0 1 (-9)/(-2m-1) om hieraan te komen is alles duidelijk maar de volgende stap, om aan de oplossing te komen, kan ik niet: opls: m is niet -1/2 : V=((5-8m)/(2m+1), (9)/(2m+1)) m = -1/2 : V = bestaat niet albex 3de graad ASO - maandag 20 maart 2006
albex 3de graad ASO - maandag 20 maart 2006
Hallo In je oplossing zit je eigenlijk al een stap te ver. Je hebt gedeeld door -2m-1 zonder te stellen dat deze factor verschillend is van nul. De gegeven matrix kun je met rij-operaties omvormen tot : (Dit is jouw oplossing vóór het delen door -2m-1.) 1) Als m ¹ -1/2 is ook -2m-1 ¹ 0 en kun je de matrix door verdere rij-operaties omvormen tot : en verder tot : Hieruit volgt dan de oplossingverzameling V = {5-8m/2m+1,9/2m+1} 2) Als m = -1/2 is -2m-1 = 0 en bekom je : en dit levert een valse vergelijking op (0.x + 0.y = -9). Hiervoor bestaat er geen oplossing en dus V = Æ LL maandag 20 maart 2006
LL maandag 20 maart 2006
©2001-2024 WisFaq